maanantai 19. marraskuuta 2012

Jännittääkö?

Ihan mahtavaa, miten ihmiset on lähteneet mukaan tähän tempaukseen! Tällä hetkellä, jos saan käveltyä koko matkan, Ateenaan pakolaistyön tukemiseen lähtee jouluna noin 2000 euroa! Ja vielä mahtuu mukaan! Iso kiitos kaikille, jotka olette jo nyt tavalla tai toisella tässä hankkeessa mukana.

Nyt, kun lähtöön on enää kaksi päivää, monet kyselee: "Jännittääkö?" Olen huomannut, että kysymykseen vastaaminen on ollut yllättävän vaikeaa. En oikein tiedä jännittääkö vai ei.

Toisaalta jännittää, miten kroppa kestää reissun fyysiset rasitukset. Vuosia sitten fysioterapeutti totesi, että mun jalkapohjissa ei ole enää paljonkaan jäljellä siitä rasvakerroksesta, mikä jalan pohjassa pitäisi olla. Kesän 2009 caminolla erityisesti toisella vaellusviikolla jouduimmekin päivittäin 20 kilometrin jälkeen pysähtelemään vähän väliä mun päkiöiden kivun vuoksi. Kolmannella viikolla kipu alkoi kuitenkin helpottaa ja loppui vähitellen kokonaan. Käytin jo silloin vaelluskengissä geelipohjallisia ja päkiöissä ajoittain painetta helpottavia teippauksia. Nykyiset vaelluskenkäni tuntuvat jalkapohjasta pehmeämmiltä kuin vanhat, joten toivotaan että päkiät pääsevät helpommalla tällä kerralla. Toinen vanha rasitusvamma, joka saattaa vaikeuttaa matkaa, on vasemman polven ristisiteissä. Polvi on kuitenkin pysynyt kunnossa kovemmassakin liikunnassa polvituen avulla. Pidän polvitukea aina nopeissa ja hyppyisissä lajeissa sekä rinkkaa kantaessa. Polven vamma on kuitenkin jo niin vanha ja tuttu, että en usko sen vaikeuttavan matkaa ellei mitään kummempaa tapahdu.

Kropan keston puolesta siis hieman jännittää, mutta onneksi käytännön asioista caminolla ei ole huolta. Reitti on jo kertaalleen hyväksi todettu ja palvelut sen varrella on hyvät: majoitus onnistuu aina, ruokaa on hyvin tarjolla matkan varrella ja paikalliset, majatalojen isännät ja muut vaeltajat ovat enimmäkseen ystävällisiä ja huolehtivaisia ihmisiä. Kommunikointikin sujuu, sillä puhun sujuvasti espanjaa ja englantia. Koen myös, että oma kuntoni ja varusteeni ovat reissuun ihan riittävän hyvät.

Mutta jännittääkö lopulta kuitenkin? Pientä matkakutkutusta alkaa olla ilmassa. Vähän hymyilyttää ja vähän mietityttää, mitä kaikkea pitää hoitaa kuntoon ennen lähtöä. Ehkä vähän jännittää. Kai se pitää myöntää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti