maanantai 24. joulukuuta 2012

Kohti kotia


Eilen oli viimeinen päiväni Espanjassa tältä erää. Vanha kotikaupunkini Santiagokin näytti viikonlopun aikana sateettoman puolensa ja oli suorastaan viehättävä. Lauantaina vietin rennon päivän kaupungissa kierrellen muutamia kauppoja ja ostellen viimeisiä tuliaisia. Kävin myös Decathlonissa, joka on keskustan ulkopuolella sijaitseva urheilutarvikkeiden Ikea. Löysin sieltä muun muassa ohuen merinovillaisen paidan tulevia seikkailuja varten.

Santiagon päivään kuului lisäksi myös paljon hengailua muiden vaeltajien kanssa. Istuimme illalla tuntikausia syömässä isolla porukalla ja sen jälkeen vielä lasillisella. Vaeltajien kesken on valtavan hieno yhteishenki ja on ollut kiva viettää viimeiset reissupäivät uusien ja jo vanhojen tuttujen kanssa.

Santiagon ruokapaikoista voin suositella ainakin Casa Manoloa Plaza de Cervantesilla. Ruoka on halpaa, hyvää ja sitä on paljon. Paikka ei ole tunnelmaltaan kummoinen, mutta siisti, nykyaikainen ja ravintolaan mahtuu syömään isommallakin poppoolla. Illanistujaisiin tykkään eniten Casa das Grechasista, jossa paikallista tunnelmaa riittää ja usein iltaisin sieltä löytää myös elävää musiikkia. Casa das Grechas löytyy katedraalin takaa (edestä katsottuna) vasemmalta puolelta yhden korttelin päästä. Paikan nimestä saa selvän vasta kun seisoo kyltin vieressä, joten kannattaa olla tarkkana jos tuonne haluaa löytää.

Eilen aamulla söimme vielä aamupalaa yhdessä Heen ja Alberton kanssa ja he saattelivat minut lentokentälle menevälle bussille (bussit lähtee Plaza de Galicialta puolen tunnin välein). Espanjassa joulun viettoon kuuluu perinteisesti se, että lahjoja ei tuo joulupukki jouluaattona vaan itämaan tietäjät 6.1. Hee osti muutamia suklaisia tietäjiä ja minä olen kuulemma tuo vihreäviittainen sadeponchoni värin mukaisesti.

Vaelluksen rentoa elämää ja uusia ystäviä tulee ikävä, mutta on kyllä ihanaa tulla jouluksi kotiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti