sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Villambistia

Tänään ylittyi 200 km raja. Olen kulkenut jo Navarran ja La Riojan läänien äpi ja nyt olen Leonin ja Castillan läänissä Burgosin alueella. Kylän nimi on Villambistia ja täältä alueen pääkaupunkiin Burgosiin on kahden päivän matka eli noin 55 km. Nyt maisemat ovat olleet kukkulaisia ja reitti on kulkenut pitkiä teitä myöten peltojen keskellä.


Sää on kohentunut viime kuulumisten jälkeen. Keli on kylmempi, mutta välillä jopa aurinkoinen. Espanjalaisiin säätiedotuksiin ja paikallisten omiin henkilökohtaisiin säätiedotuksiin ei ilmeisestikään kannata kauheasti luottaa. Kaikki ennustaa "kovaa sadetta, kauhean kylmää ja polviin asti lunta" ja käytännössä ennustuksista voi pudottaa ainakin puolet pois. Niitä voi ehkä pitää korkeintaan suuntaa antavina. Tänään kyllä näkyi lunta kukkuloiden huipuilla ja parin minuutin ajan sitä jopa satoi hiljalleen. Kävelyyn vilpoinen sää on ollut ihan sopiva.


Tänään matkaa tuli noin 30 kilometriä. Tällä hetkellä meitä on 5 vaeltajaa, jotka mennään suunnilleen samaa vauhtia: minä, Maïna, Juan, etelä-korealainen Hee ja japanilainen Shoo. Vaeltajat auttavat paljon toisiaan ja tsemppaavat hankalissa paikoissa. Kuvassa Jaume hoitaa Heen jalkojen rakkoja.


Iltaisin on välillä jotain ohjelmaa. Eilen 85-vuotias paikallinen mies Julio lauloi meille kauniita perinteisiä "jota"-lauluja. Kävin musiikin loputtua ulkona syömässä ja näin noin kahdeksanvuotiaan pojan laulavan leikkikentällä keinussa samoja lauluja reippaalla kauniilla äänellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti